Til forsidenTekstboks: Fredag d. 27/10-17, kl. 20.00: Sofia Karlsson m/følge: 

Sofia Karlsson er en af Nordens største stemmer, en kunstner, som vover mangt og meget, og på scenen er hun udfordrende, nærværende og underholdende som få. Sofia behersker adskillige instrumenter, men det er den rene, klare stemme og varme, indtrængende tone, der især rammer hendes publikum i hjertet. Glæd jer til at høre en af Sveriges største visesangere.  

Entre medl. kr. 160, øvrige kr. 210 . Dørene åbnes kl. 19. 

Sælges også i Pladeshoppens Kaffebar fra den 30/9-17 eller på: 

På gensyn i Lunden, Vestergade 74, Silkeborg

SOFIA KARLSSON
Sofia Karlsson er en kunstner, som vover mangt og meget, og på scenen er hun udfordrende, nærværende og underholdende som få. Sofia behersker adskillige instrumenter, men det er den rene, klare stemme og varme, indtrængende tone, der især rammer hendes publikum i hjertet.

Dem, der har oplevet Sofia Karlsson live, ved, hvad der er i vente. En stemme, som med små midler formår at formidle en hel stjernehimmel af følelser. Hun byder publikum på et musikalsk håndværk med et stort og bredt anslag. En fint afstemt akustisk oplevelse, som gennemsyres af varme, improvisation og nærhed. 

I Sverige er Sofia blevet en ægte stjerne siden gennembruddet med albummet ”Svarta Ballader”, og også i Danmark har Sofia Karlsson betaget sit publikum, når hun - alt for sjældent - har langt vejen forbi.

Sofia Karlsson er en af Nordens største stemmer. I Danmark fik hun sit gennembrud i 2006, da hun optrådte på Tønder Festival og vandt en Danish Music Award for bedste udenlandske sangerinde. Samme år vandt hun i øvrigt også en Svensk Grammy og i Sverige har hun siden vundet flere Grammy’er og etableret sig som et af de helt store navne på den svenske folk-scene.

Nu er hun igen på vej til Danmark. Repertoiret er en blanding af Sofia Karlssons enestående fortolkninger af traditionelle svenske sange og sangskrivere som Dan Andersson, Fred Åkerström og Evert Taube og hendes egne sange, som har ført vise-traditionen helt op til nutiden. 

”...Med Sofia Karlsson og disse ballader er vi havnet i en kategori, hvor svenske kolleger som eksempelvis Lisa Ekdahl og Sophie Zelmani i forvejen befinder sig. Vi er med andre ord i sikre hænder med Sofia Karlsson, der har sine rødder solidt plantet i den stærke svenske visetradition, samtidig med at hun indenfor denne blomstrer på sin helt særegne internationaliserede måde...” Gaffa (om Söder om Kärleken) 

”..Sofia Karlsson er således en helt igennem sublim sangskriver og sanger. Og dertil en habil guitarist. Det er som om, hun formår at tage afsæt i den stærke svenske visetradition og give denne et særegent tvist, et element af noget internationalt – til trods for, at hun synger på svensk. Dermed sagt, at hendes udtryk er alt andet end nationalt funderet, ensidigt, provinsielt” Gaffa (om Bästa Visor)

”...Det, der giver Svarta Ballader en ekstra dimension er dog, at den – udover at holde sig fint op ad traditionen og låne en smule af countryen – bryder med visetraditionen med fine musikalske finesser, vokalt såvel som instrumentalt. Sofia Karlssons fraseringer er således i sig selv en ekstra attraktion..” Gaffa

Tekstboks: Silkeborg Viseverseklub præsenterer:
Sofia Karlsson

AFLYST KONCERT

Sofia har fået påbud  af lægerne om at holde sig i ro grundet graviditet.

Vi håber at få lejlighed til at møde Sofia på et senere tidspunkt i Lunden.