Til forsidenTekstboks: Thomas Kjellerup: Fredag d. 15/3-24 kl. 20.00: 

Man mærker mulden i troubadourens sange, samhørigheden med det, vi kommer fra, slægten, bondelandet, værdierne og kærligheden til alt, hvad der taler med naturens stemme. Thomas Kjellerup bliver ofte kaldt en moderne troubadour, men ikke af ham selv! En stor del af sangskriverens opmærksomhed er mest rettet mod fortiden, og hvis det lykkes ham at skrive et vers, der lyder som noget fra gamle dage, så er han nærmest lykkelig – han går altid efter det tidløse. Af samme grund rammer mange af hans sange ofte ind i det evigtgyldige, og i det, som har været fælles for os mennesker til alle tider. 

Entre medl. kr. 150 - Øvrige kr. 200.  Dørene åbnes kl. 19. 

Billetsalg: ticketmaster.dk  - Ved indgangen fra 29/9-23

På gensyn i Lunden, Vestergade 74  8600 Silkeborg 	

Thomas Kjellerup

For mange mennesker, som har fulgt troubadouren igennem årtier, er sangene blevet en selvfølgelig del af livet, næsten som et lille tillæg til Højskolesangbogen. Thomas Kjellerups sange og viser synges til både bryllup og begravelse, og til alt, hvad der måtte ligge dér imellem af hverdag og højtid. Han skrev sin første sang i 1979, da han var 21 år gammel, og lige var flyttet til Vestjylland - og derefter så han sig ikke tilbage.

Det første album udkom i 1985, og siden 1988 har han været troubadour på fuld tid. ”Anni’s sang” fra 1991, er vel Thomas Kjellerups signaturmelodi, men det var sange som ”Hver morgen”, ”Skrøbelige hjerte”, ”Stilfærdigt farvel”, ”Ved siden af mig”, ”Florentinerne” og ”Drømmenes troubadour” der for alvor fik publikum til at holde fast i Den Vestjyske Troubadour.

I betragtning af at Thomas Kjellerup er født i Odder (1958) og at han de seneste 18 år har boet i Aarhus, er det pudsigt, at han stadig kaldes Den Vestjyske Troubadour, men han har faktisk skrevet langt de fleste af sine sange i Esbjerg, hvor han boede fra 1979 til 2001, og han føler sig stadigvæk som ”halvt vestjyde”, når han selv skal sige det.

Sagt om Thomas Kjellerup: ”Han er ikke bange for at være banal – og derfor bliver han det aldrig!” (Kjeld Frandsen i Berlingske Tidende)

Thomas Kjellerup har udgivet 10 originale albums siden 1985. Seneste udspil var ”Høstfest” som udkom i efteråret 2018, og som udover egne sange også indeholder fortolkninger af Jeppe Aakjær, Grundtvig, Frank Jæger og Emil Aarestrup.
Hvis Den Danske Sangskat er et udstrakt landskab med åbne vidder, grønne bakker, mørke skove og hvide strande, så er Thomas Kjellerups sange den rislende bæk, der snor sig hele vejen igennem landskabet. Det er ikke bækken, der fylder mest i landskabet, men den strømmer med sin egen stilfærdige tone, levende, boblende og fortællende gennem naturen, årstiderne og livet - og man får set det meste, hvis man følger den på sin vej ud mod det åbne hav.
Som koncertnavn har Thomas været den sikre billetsælger i tre årtier nu. Man tror ham, når han påstår at han ikke aner, hvordan hans sange gang på gang skaber denne særlige stemning af sammenhold, fællesskab, varme og nærvær, men hemmeligheden er måske netop dén, at han hver aften starter forfra for at finde ind til kernen og historien i hver enkelt sang – og at han simpelthen gør det i tæt samarbejde med sit trofaste publikum.


Thomas KjellerupTekstboks: Silkeborg Viseverseklub præsenterer: